Cum ne poate ajuta masajul terapeutic să scăpăm de dureri fizice sau chiar de stres?

Terapia prin masaj este o formă de recuperare medicală care are grijă să acționeze la nivelul întregului corp, făcându-l să se simtă cât mai relaxat și chiar revigorat. Această abordare are în vedere, în primul rând, mușchii corpului, precum și articulațiile, având ca scop îmbunătățirea sau menținerea abilităților fizice și chiar psihice.

Beneficii pentru pacienți

Indiferent dacă masajul terapeutic are rol de relaxare sau, din contră, de vindecare, acesta vine cu o serie de beneficii asupra organismului. Întâi de toate, trebuie să aducem în discuție flexibilitatea îmbunătățită a pielii, mușchilor și țesuturilor. Ulterior, un alt beneficiu ce merită  menționat este capacitatea corpului de a-și menaja articulațiile, făcându-le mult mai rezistente.

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și despre îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, precum și de reducerea stresului, dar, mai ales, despre o calitate a somnului mult mai mare. Pe măsură ce corpul se simte mai relaxat, cu atât vom reuși să dormim mai bine.


De ce să consultați medic care vă poate oferi un masaj terapeutic?

Întrucât majoritatea problemelor musculare sunt afecțiuni sunt de origine inflamatorie, odată cu trecerea în faza acută, se recomandă acționarea asupra țesuturilor din jurul regiunilor afectate. Manevrele repetate permit atingerea unui nivel bun refacere, lucru care face posibilă o relaxare musculară adecvată și, deci, o reducere a tensiunii care se exercită asupra tendoanelor sau mușchilor afectați. De asemenea, îmbunătățirea circulației sanguine locale permite un proces de vindecare mai rapid și mai eficient.

Un motiv în plus de a alege terapia prin masaj

În altă ordine de idei, dacă v-ați confruntat cu probleme de sănătate, precum hernie de disc, osteoartrită, masajul terapeutic vă poate fi de mare ajutor. Aceste probleme, care nu permit exercitatea unor exerciții fizice, au efecte nocive asupra organismului având în vedere rigiditatea care se formează la nivelul mușchilor gâtului și spatelui. Masajul terapeutic poate crește flexibilitatea musculară, poate elibera presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale și poate reduce durerea asociată acestor afecțiuni.

Alte probleme de sănătate ce pot fi remediate cu ajutorul masajului terapeutic

Există o serie de afecțiuni, care nu sunt neapărat asociate cu masajul terapeutic, dar care pot beneficia de acest tratament, iar printre acestea putem aminti inclusiv probleme nervoase - stres, anxietate, insomnie, digestive - constipație sau circulatorii.

Ritmul nostru de viață este unul alert și, de multe ori, chiar obositor, de aceea este important să găsim rapid soluții pentru cele mai recurente probleme cu care ajungem să ne confruntăm, printre care cele musculare sau osoase. Dacă vreți să vă simțiți mult mai bine de azi înainte, mai eliberat, iar corpul dumneavoastră să fie cât mai relaxat, alegeți să vă bucurați măcar ocazional de un masaj terapeutic realizat de un profesionist în kinetoterapie sau recuperare medicală, așa cum sunt colegii noștri de la MovKinetic.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii