Cât de util este un antemergător pentru copii în primele luni de viață?

Așa cum este deja cunoscut printre părinți, antemergătorul din lemn este ales frecvent de aceștia, atunci când vor ca al lor copil să înceapă deja să facă primii pași. Cu un asemenea instrument, bebelușii se pot deplasa folosindu-se de propriile membre, în deplină siguranță, fiind fixați într-un suport pe roți. Impresia de libertate pe care o lasă prichindelului, latura practică, precum și implicarea sa în dezvoltarea celui mic par a fi factori importanți și o soluție aleasă de părinți deseori, tocmai pentru a-și ghida bebelușul către o anumită autonomie în ceea ce privește mișcărea de zi cu zi. Mai mult decât atât, atunci când cel mic se află în antermergătorul din lemn, părinții pot să se ocupe de alte sarcini ce apar în casă, știindu-l în siguranță, auzindu-l plimbându-se.

Nu are rost să-l învățați să meargă prea devreme

Înainte de a învăța să meargă, între 12 și 18 luni, bebelușul trece prin mai multe etape de dezvoltare, timp în care învață să-și mobilizeze coloana vertebrală. Ulterior, învață să se întoarcă, să stea în picioare, să meargă în patru picioare, înainte să se ridice cu sprijin, apoi să facă, în sfârșit, primii pași.

Descoperirea mersului este un mare moment de fericire și mândrie pentru bebeluș. Ideal este să-l lăsați să descopere singur această bucurie. Așezând micuțul într-un premergător veți accelera etapele necesare dezvoltării și îl veți împiedica să-și găsească treptat propriul echilibru. În realitate, acesta aleargă după centrul său de greutate, motiv pentru care este ideal să-i permiteți să descopere posibilitatea de a merge fără sprijin, iar ulterior, să îl încurajați să continue achiziționând un antemergător din lemn de la Câte-n Lună Și-n Stele.

Cum poate descoperi copilul lumea din jur cu un antemergător din lemn?

Un alt avantaj pe care îl oferă antemergătorul pentru copii este că devine un alt instrument de distragere a atenției, mai ales când deja a micuțul este mult mai liniștit și caută să își ocupe timpul cu tot felul de activități. În timp ce se află în scaunul său, bebelușul se mișcă împingându-se cu picioarele, având posibilitatea de a vedea și încerca tot felul de experiențe specifice vârstei. Libertatea pe care a dobândit-o în mișcările sale îl ajută să capete treptat încrederea în sine, motiv pentru care putem spune că antemergătorul din lemn răspunde astfel nevoii sale de curiozitate, ceea ce îl ajută nespus să descopere mai ușor lumea din jurul său.

Câte-n Lună Și-n Stele este magazinul în care aveți posibilitatea de a găsi astfel de articole de cea mai bună calitate, care nu se vor strica prea ușor, nici măcar atunci când cel mic atinge tot felul de lucruri pe care le întâlnește în cale.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii