Care sunt beneficiile încălzirii podelei?

Acum există sisteme de încălzire prin pardoseală în multe case din România. Un lucru care are sens în mare parte pentru că face viața mai ușoară. Și, bineînțeles, știi doar cât de grozav este să poți merge acasă desculț în mijlocul iernii, fără să te răcești. Deci, pornind de la acest punct, vom vorbi astăzi despre beneficiile încălzirii prin pardoseală.

Acest sistem, care se mai numește și încălzire prin pardoseală, există încă din anii 1960. Deci, acest echipament este alcătuit dintr-o rețea de cabluri sau conducte hidraulice care sunt introduse chiar în placa de beton a casei.

Din acest motiv, diferite tipuri de energie, cum ar fi gaz, geotermal, electric și solar, sunt folosite pentru a face încălzirea prin pardoseală.

Din acest motiv, există diferite tipuri de pardoseli încălzite. Principalele sunt:

Încălzirea electrică în pardoseală se bazează pe o rețea de cabluri de încălzire care funcționează pe baza rezistențelor electrice. Deci, firele sunt conectate la sistemul electric al casei tale și acoperite cu un strat de izolație. De asemenea, incalzirea in pardoseala este formata dintr-o retea de conducte hidraulice care misca apa calda in jur. Panourile izolante acoperă acest circuit, care este legat de centrală sau pompa de căldură.

Confort mai bun, mai multă intimitate și economii. Fie că este alimentată de electricitate sau apă, încălzirea prin pardoseală vă oferă o mulțime de beneficii pe care le puteți folosi în fiecare zi.

1. Cel mai bun confort pentru locuit

Principalul avantaj al încălzirii prin pardoseală este că vă face să vă simțiți mai confortabil. Așadar, vă permite să răspândiți uniform căldura în toată casa (cu maxim aproximativ 28 de grade), astfel încât să nu apară puncte reci. Din cauza asta, te poti plimba prin casa descult in orice incapere sau anotimp.

Rețineți că puteți folosi atât încălzirea prin pardoseală, cât și caloriferele în aceeași casă. De exemplu, puteți pune încălzire prin pardoseală la parter și puteți folosi calorifere în camerele de la etajele superioare ca încălzitoare de rezervă.

2. O modalitate de a încălzi care nu este evidentă

Spre deosebire de calorifere, încălzirea prin pardoseală este atât silențioasă, cât și greu de văzut. Deci nu te deranjează zgomotele pe care le fac unele sisteme tradiționale de încălzire atunci când pornesc sau funcționează. De asemenea, a nu avea calorifere eliberează spațiu, așa că îți poți amenaja camerele cum vrei.

3. Se poate schimba pentru a avea aer conditionat

Iarna, încălzirea prin pardoseală este o idee bună, dar vara? Unele modele de încălzire hidrică prin pardoseală pot fi răsturnate și transformate în aer condiționat prin pardoseală vara, ceea ce este o veste bună.

Pe măsură ce temperatura crește, apa rece înlocuiește apa fierbinte în conducte, ceea ce face casa mai rece.

4. Economii de energie

În cele din urmă, încălzirea în pardoseală este foarte interesantă din punct de vedere financiar. În comparație cu încălzirea tradițională, economisește aproximativ 15% din energie.

Când economisiți energie, facturile de încălzire scad automat. Un mare plus pentru portofelul tău și planetă, care va primi aer curat.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii