Cu ce preparate poti combina vinul Chardonnay?

 Originari din regiunea Burgundia, din Franta, strugurii de Chardonnay se bucura de conditiile ideale de clima si sol in cadrul viilor Budureasca. Astfel, acestia dau viata unor vinuri aromate, fructate, cu note de citrice si accente de stejar, care prezinta un potential real de invechire la baric.

Daca esti un iubitor al vinului Chardonnay, cu siguranta, iti doresti ca acesta sa fie servit alaturi de preparatele ideale. Vinul si mancarea se completeaza si se pun in valoare unele pe altele, iar fata de alte vinuri obtinute din struguri albi, cele Chardonnay sunt mai putin flexibile, insa alese alaturi de preparatele ideale pot fi o adevarata placere. Aceste vinuri sunt subtile, cu arome discrete, astfel ca pot fi servite alaturi de preparate care nu sunt foarte picante si cu un nivel redus de aciditate. De asemenea, se pot servi langa preparate bogate in unt, cremoase, fie cu peste sau fructe de mare. Acestea sunt vinuri versatile, astfel ca nu dai gres atunci cand le combini cu preparate din pui sau porc. O idee buna este asocierea cu mancaruri afumate sau pregatite la gratar, dar si cu preparate completate cu legume. In plus, porumbul, cartofii dulci sau mancarurile caramelizate sunt numai bune alaturi de un pahar de vin Chardonnay datorita faptului ca sunt usor dulci. Risotto, supe crema, paste, si acestea pot fi alegere inspirata pentru o masa completa alaturi de vinul Chardonnay. In general, vinurile proaspete obtinute exclusiv sau care contin struguri Chardonnay sunt numai bune alaturi de fructe de mare sau salate usoare. Cele maturate se inteleg de minune alaturi de peste la gratar, paste cu sos alb si alte preparate similare.


Exista si cateva combinatii care nu sunt recomandate atunci cand iti doresti sa consumi un vin Chardonnay la masa. Astfel, acest vin nu se intelege cu mancarurile condimentate, precum cele cu specific indian sau asiatic. Totodata, anumite preparate si condimente amare vor face ca vinul Chardonnay sa aiba un gust aspru, la fel si mancarurile acide, care contin rosii sau masline. Nici branzeturile acide nu sunt un prieten bun al acestui vin. Conteaza si temperatura de servire a vinului Chardonnay pentru a fi pus cu adevarat in valoare, iar daca este prea rece sau prea cald nu isi arata toate calitatile.

Un vin de inalta calitate pe care merita sa il incerci este Chardonnay din gama Budureasca Premium. Acesta se remarca prin culoarea sa galben-verzui pal, avand nasul intens si arome de fructe tropicale, guava si papaya, care sunt completate cu accente de agrise. Corpolenta este ideala, aciditatea proaspata, iar gustul de fructe tropicale se impleteste de minune cu finalul lung si cremos. Vinul asigura un spectacol pentru papilele gustative si se poate consuma alaturi de somon la gratar, fructe de mare, risotto cu legume, branzeturi proaspete, paste in sos alb si nu numai.

Fumé din gama Budureasca Clasic este un vin care te poate cuceri pe loc. Acesta a prins viata prin amestecul perfect a patru soiuri de struguri albi, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris, iar de la fiecare a preluat tot ce este mai bun. Ne incanta, asadar, prin culoarea sa galben pai, prin aroma de pepene galben copt, completate cu note fine de stejar. Gustul de gutuie coapta si accentele de stejar dezvaluie un final lung, foarte placut. Aceasta combinatie de arome este inedita si face ca Fumé din gama Budureasca Clasic sa fie un vin care se poate consuma alaturi de o multime de preparate din carne de pasare, peste, fructe de mare, paste si branzeturi. Alege din vinurile Chardonnay de la Budureasca si lasa-te cucerit!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii