Dani Mocanu, intre persoaj monden si manelist de profesie

De ceva ani lumea manelelor nu a mai insemnat acelasi lucru. De fapt, lucrurile in general se schimba, iar acest domeniu nu este scutit de astfel de chestiuni. Daca este ceva care s-a schimbat in lumea manelelor acel lucru este ca personajele mondene nu mai sunt acelasi. De ceva timp, lumea manelistica s-a schimbat foarte mult, cel putin in ceea ce priveste oamenii care apar in fata camerelor de luat vedere sau pe retelele de socializare.

Daca unii au intrat mai intr-un con de umbra, altii au reusit sa aduca in fata publicului consumator de manele un nou tip de canteret. Acest tip de cantaret are caracteristicile unui om cat se poate de controversat si care nu respecta caracteristicile celor de dinaintea lui. Un astfel de personaj este Dani Mocanu.

Dani Mocanu a reprezentat pentru lumea manelor din Romania o premiera. Noutatea cu care el a venit nu au fost piesele in mod neaparat, fiindca toate piesele lui sunt exact cam la fel cu cele ale celorlalti, ci felul lui de a fi si modul controversat prin care a reusit sa se impuna pe o piata care nu credea ca va mai cunoaste un alt stil de a face manea mai altfel.

Scandalurile in care a fost implicat, care au avut cateva ranguri mai sus fata de ceea ce au avut predecesorii sai, au facut din Dani Mocanu un personaj monden cu iz de manelist. Mai exact, el se identifica si ca cantaret de manele, dar si ca personaj monden care ocupa prima pagina. Este cumva o amestecatura care se pare ca place foarte mult publicului iubitor de manele.

Mai precis, Dani Mocanu este cumva doi in unu. Este in primul rand un cantaret de manele, dar in  acelasi timp este si un personaj monden care este mereu in atentia presei de specialitate. Scandalurile in care a fost implicat nu au facut decat sa il ajute sa fie in lumina reflectoarelor cat mai mult timp. Se stie foarte bine ca in presa tabloida rezisti atata timp cat livrezi ceva nou. Si, din cate se pare, Dani Mocanu a stiut sa pastreze interesul presei pentru activitatea sa.

De regula, el a asociat voit scandalurile cu muzica lui. Acestea cumva s-au promovat reciproc avand in vedere ca multe dintre melodiille sale vorbesc despre ceea ce el a trait. Avand acesta strategie, Dani Mocanu a stiut sa fie si un personaj monden, dar si sa se manifeste pe plan profesional cu melodiile si clipurile pe care le-a lansat.

Una peste alta, Dani Mocanu este la ora actuala unul dintre cei mai mediatizati manelisti de la noi. El a reusit sa se impuna in industria din care face parte si sa isi adune in numar cat mai mare de fani.