joi, 19 martie 2020

Vinul si branzeturile. Recomandări delicioase

Un vin bun poate fi pus in valoare daca este asociat cu mancarurile potrivite, iar una dintre cele mai mari placeri culinare este reprezentata de branzeturi. Cu cele mai bune vinuri ne asteapta crama Budureasca care vine cu cateva propuneri grozave care sa acopere toate gusturile. Mai departe trebuie sa alegem branzeturile preferate si sa stim care sunt combinatiile potrivite. Totusi, acest subiect este mai complex decat pare la prima vedere, pentru ca sunt multe detalii de care este necesar sa tinem cont si care pot face diferenta.
Bineinteles, exista mai multe tipuri de branzeturi, iar foarte populare sunt cele proaspete, care chiar pot fi puse in valoare de un pahar de vin. Mozzarella este foarte comuna si cu toate ca nu este chiar cea mai cremoasa, pentru a fi experimentata la capacitatea sa reala este important sa fie consumata proaspata. Cel mai des este intalnita în pizza. Si Burrata este o optiune care merita luata in calcul pentru ca desi seamana la exterior cu Mozzarella, interiorul este surpriza, fiind cremos si cu un gust placut. La fel de populara este si Feta, care este bine cunoscuta pentru gustul sau sarat, pentru aroma intensa si pentru faptul ca se poate consuma in nenumarate contexte.
Pentru branza sarata precum feta avem nevoie de un vin alb sec, astfel ca un Chardonnay din gama Budureasca Premium poate fi o alegere grozava. Aroma sa de fructe tropicale se combina foarte bine cu cea a branzei, iar gustul chiar este deosebit.
Totusi, daca esti un fan al vinului rosu si iti place branza proaspata, atunci ai putea sa te orientezi catre un Pinot Noir, iar pe lista de vinuri online recomandate de Budureasca le putem aminti pe cele din gamele Origini, Exuberant, Clasic sau Premium. Fiecare dintre acestea vine cu fel si fel de caracteristici și arome, care de care mai interesante. Pentru o experiență unica, merită sa incerci Zenovius din gama Budureasca Premium, un vin cu gust de fructe de padure, care poate pune in valoare cele mai savuroase caracteristici ale branzeturilor.
In schimb, si branza tare este populara, iar optiunile sunt destul de variate in acest sens, incepand de la cheddar, care desi aduce o tenta de dulce este sarata si versatila, astfel ca poate fi consumata in diferite contexte.
De asemenea, cine nu iubeste parmezanul, aromat si cu gust intens? Acesta, la fel ca unele vinuri, devine mai bun odată cu trecerea timpului. Mai mult, poti sa incerci si Pecorino, branza obtinuta din lapte de oaie, care este foarte echilibrata si apreciata.
Pentru ca experienta sa fie cat mai placuta poti sa alegi vinuri Budureasca din game precum Budureasca Premium, Noble, Budureasca Organic sau Origini.
Fie ca iti place sa pui parmezan ras peste spaghete sau poate preferi branza Pecorino, acestea pot fi puse in valoare de un spumant precum cel din gama Budureasca Shine. Culoarea sa discreta nu pare sa anunte gustul vinului spumant, care este foarte intens, fiind bazat pe pere si piersici proaspete. In plus, acesta este un vin echilibrat care pe langa branzeturi poate fi servit alaturi de fructe de mare sau peste, totul la o temperatura intre 6 si 8 grade pentru o experienta completa.
Budureasca propune si gama Prima Still din care poti alege un vin spumant alb sau unul rose, care sunt ceva mai versatile in privinta asocierilor culinare, astfel ca merita sa le descoperi.

Certificarile ISO si amprenta lor asupra afacerilor din prezent

Certificarile ISO au inceput sa prinda contur din ce in ce mai mult in Romania zilelor noastre, iar asta pentru ca managerii celor mai impor...